O piele sănătoasă, care arată şi foarte bine şi străluceşte, este plăcută la atingere, moale este un ideal pentru multe doamne şi domnişoare. Un produs cosmetic de care se feresc femeile în general, uleiul de corp ajută la reintroducerea umidităţii pierdute în piele, mai ales după exfolieri sau curăţare în profunzime.
Uleiurile de corp au numeroase beneficii, preţuri bune şi se găsesc într-o varietate de tipuri, astfel încât alegerea lor este foarte simplă indiferent de pielea pe care o ai şi de probleme sale. Cum se aplică în mod corect uleiul de corp şi cum diferă de alte produse cosmetice asemănătoare? Dacă nu ştii răspunsul la aceste întrebări sau vrei să afli mai multe despre uleiurile de corp continuă să parcurgi articolul nostru.
Orice ulei de corp este compus din… uleiuri, pentru hidratare în profunzime şi strălucire naturală. Textura sa îi permite să intre imediat în piele, asigurând şi nutrienţii necesari pentru zona de aplicare.
Nu îţi fie teamă de cuvântul „ulei” din denumirea produselor cosmetice din această categorie, nu vei avea pielea şi mai grasă, uleioasă. În fiecare ulei de corp există extracte de uleiuri naturale, din seminţe, fructe, legume, pentru o textură plăcută, fină. Vitaminele şi acizii graşi sunt şi ei printre ingredientele de bază din uleiurile de corp moderne.
Atenţie să nu confundaţi uleiurile de corp cu loţiunile de corp. Uleiul de corp este mai dens, mai „gros”, tocmai pentru a putea avea o barieră la nivelul pielii şi hidratarea să fie profundă. Pe de altă parte, loţiunile de corp şi unturile sunt mai light, nu atât de dense, se absorb în piele şi înmoaie pielea uscată, o calmează.
Uleiul de corp merge aplicat pe orice tip de piele, este pentru toate persoanele care au piele sensibilă, uscată, dar şi pentru cele care lucrează într-un mediu care pune la grea încercare pielea.
Beneficiile uimitoare ale uleiurilor de corp
Beneficiile uleiului de corp sunt cele mai importante atunci când vrem să alegem un astfel de produs de îngrijire a pielii. Iată-le pe cele mai importante:
- Hidratează şi înmoaie pielea – pielea uscată, deshidratată pot fi tratate cu uleiul de corp fără probleme, hidratarea va fi mereu una profundă şi eficientă. Efectul de hidratare se menţine pe termen lung;
- Reduce aspectul îmbătrânit al pielii – pielea arată mai bine după aplicări, este strălucitoare, îşi recapătă elasticitatea şi este mai moale, plăcută la atingere;
- Curăţă pielea – uleiul de corp are şi ingrediente care curăţă rapid suprafaţa pielii şi asigură un aspect plăcut, pori care arată bine şi nu se „înfundă” atât de des;
- Ajută la estomparea ridurilor, cicatricelor, liniilor fine – prin aplicări succesive, cu regularitate, uleiurile de corp pot reduce aspectul ridurilor sau liniilor fine, asigurând de fiecare dată o piele peste care timpul pare că nu a trecut deloc;
- Nu rămân reziduuri după aplicări – spre deosebire de creme sau de alte produse de îngrijire, la folosirea uleiurilor de corp nu trebuie să te chinui cu îndepărtarea reziduurilor, pielea nu rămâne lipicioasă, neplăcută la atingere.
- Asigură o strălucire sănătoasă – se îmbunătăţeşte elasticitatea şi textura în acelaşi timp, este un bun exfoliant orice ulei de corp, pielea îşi recapătă strălucirea naturală. Acizii graşi şi vitaminele din uleiuri sunt esenţiali pentru hrănire şi pentru o piele cu o strălucire superbă, care se va face remarcată oriunde;
- Nu va fi nevoie de reaplicări – îmbunătăţeşte abilitatea naturală a pielii de a reţine umiditatea – uleiul de corp se aplică o singură dată pe zi pe o piele uscată, curată.
- Menţine în limite normale producţia de sebum – ingredientele naturale din uleiurile de corp „mimează” uleiurile naturale găsite în corp şi la suprafaţa sa, deci nu se va mai „îngrăşa” pielea atât de tare.
Poţi să foloseşti uleiul de corp în loc de cremă de hidratare, în timp ce faci baie sau când vrei să ai un masaj de relaxare. Uleiurile de corp se vor utiliza zi de zi pentru cele mai bune rezultate, de preferat în timpul duşului sau după.
Aplicarea uleiurilor de corp, cele mai importante etape
Care ar fi paşii corecţi de aplicare a uleiurilor de corp?
- Curăţă pielea şi ai grijă să fie uscată – doar aşa poţi să ai o absorbţie foarte bună şi rapidă a uleiurilor de corp ca să hidratezi pielea cât mai bine;
- Aplică doar o cantitate mică de ulei de corp pe zonele dorite – ia câteva picături de ulei de corp în palme, ai grijă să fie călduţ. Masează cu grijă zonele vizate, fără să te grăbeşti deloc. La picioare sau mâini mişcările descrise vor fi unele ample, în alte părţi ale corpului, abdomen, piept, spate, spatele picioarelor, masajul de aplicare este circular.
- Foloseşte mai mult ulei de corp în zona umerilor, la genunchi – acolo pielea este mai tare, este mai uscată mereu, deci are nevoie de îngrijire deosebită.
- Acoperă zonele unde ai aplicat ulei cu un prosop călduţ – elimini excesul de ulei şi asiguri deschiderea porilor în aşa fel încât uleiul să fie mai uşor absorbit;
- Aşteaptă 5-10 minute înainte de baie, duş – trebuie să îi dai timp uleiului să acţioneze şi să fie absorbit în piele, în straturile profunde;
- Clăteşte bine şi spală corpul la un duş fierbinte – doar aşa poţi să te asiguri că nu ai porii blocaţi de ulei şi reziduuri. Usucă pielea cu un prosop curat şi pune şi nişte ciorapi de bumbac ca să protejezi picioarele şi pielea sensibilă de acolo.