DE CE SE DORESC ALEGERI? - 2info.ro

Du-te la conținut

DE CE SE DORESC ALEGERI?

DE CE SE DORESC ALEGERI?

 
De aproape 2 săptămâni, România, trece de 10000 de cazuri la 1000 de locuitori si peste 1000 la ATI și din câte se vede, nu va scădea prea curând acest număr iar localitățile se închid una câte una din cauza numărului mare de cazuri.
 
Totul ar fi bine dacă președintele țării împreună cu partidul care este la guvernare, nu ar ține cu dinții de a avea loc pe data de 6 decembrie de alegeri parlamentare chiar dacă după alegerile locale, numărul de cazuri pur și simplu au explodat, inainte de alegeri aveam 5-6000 de cazuri am ajuns la peste 10000 de cazuri. Guvernanții ne spun ca nu alegerile au fost cauza chiar daca Tătaru a scăpat porumbelul spunând exact ceea ce știa toată lume aceea că, numărul de cazuri sau inmulțit din cauza alegerilor locale.
 
Dar să vedem de ce totuși vor aceștia să facă alegerile parlamentare.
 
Conform declaraților presedintelui României acesta își dorește cu ardoare ʺparlamentul meuˮ dar acest lucru nefiind de acum, ci de când a câștigat al doilea mandat. Un alt motiv fiind acela că, în mod normal, acum ar fi trebuit trecut prin parlament bugetul pe anul viitor, lucru pe care actualul guvern nu îl dorește să îl facă în acest moment. De ce? Conform specialiștilor și informaților venite dinstre guvern, începând de anul viitor, deficitul bugetar ar fi de peste 9% lucru care ar încărca foarte mult bugetul iar o parte dintre imprumuturile luate de Ministrul Finanțelor, își au scadența in anul 2021 la care dobânzile sunt enorme, din aceste cauze, guvernul PNL ar dori să aducă în România FMI-ul iar românul știe ce înseamnă FMI în România și mai ales în plină pandemie. Un alt lucru important pentru dorința alegerilor sunt procentele pe care le pierde PNL-ul în fața principalului rival, PSD.
 
Conform ultimilor sondaje, PNL-ul este în picaj lucru care a adus fibrilații prin partid.
 
Astfel, două sondaje făcute de două partide ar reieși următoarele procente:
 
PSD 33%, PNL 29%, USR-PLUS 14%, PMP 6%, UDMR 6%, PRO ROMÂNIA 4%, PER 2,5%, AUR 2%, PPUSL 1,5%, ALȚII 2% ; prezența la vot estimată este azi de 34%, ce-ar putea fluctua până pe 6 decembrie funcție de evenimentele ce s-ar putea genera în următoarele 2 săptămâni.(Sursa. https://www.cotidianul.ro/surpriza-uriasa-in-sondaje-inainte-de-alegeri/)
 
Un lucru important care se pare se va și întâmpla este procentul celor care vor merge la vot. Chiar daca sondajelor de mai sus procentul celor care vor merge la vot este de 34%, totuși, se pare ca procentajul va fi unul mult mai mare, unii analiști apropiind acest procent de 45% sau chiar mai mult. Cine sunt cei care vor merge la vot? Se pare ca electoratul PSD care la alegerile locale au ieșit într-un număr mic, acum, la alegerile locale vor ieși într-un număr mare și asta datorita masurilor sau mai bine spus lipsa masurilor concrete luate împotriva pandemiei, masuri care au avut doar rol de pedeapsă contra cetățenilor și de asemenea, miile de șomeri și familiile acestora care au votat înainte cu PNL acum vor vota cu PSD și USR partid care va avea în jur de 16 procente, cele două procente fiind luate de la PNL.
 
Vom vedea ce se va întâmpla de la 2 decembrie pentru că situația nu este roză în România iar viețile oamenilor sunt puse în pericol exact de încăpățânarea unora de a ajunge cât mai repede la putere…sau nu.
Toate drepturile asupra site-ului sunt rezervate 2fmagicstudio s.r.l din Sibiu. Responsabilitatea articolelor revin întrutotu autorilor. Dacă unul dintre articole credeți că încalcă o lege, vă rugăm să ne contactați pentru scoaterea acestuia de pe site. Site-ul nostru mereu va da dreptul la replică, pentru acest lucru vă rugăm să ne contactați.

2info.ro - Informația ta contează!

Powered by Pariuri
Înapoi la cuprins