Batranul Sas - 2info.ro

Du-te la conținut
„BĂTRĂNU' SAS" BRANDING DE SUCCES PENTRU IGNORANȚI
„BĂTRĂNU' SAS" BRANDING DE SUCCES PENTRU IGNORANȚI
Sigur până acum „Bătrănu’ Sas” s-a impus în peisajul gastronomic sibian. Nu se poate să nu fi văzut/auzit pe undeva loggo-ul/sintagma „Bătrânu' sas", dacă nu chiar ați și gustat produsele.
Ficatul meu este arma mea de preț când vine vorba despre mâncare.
15 ani eu nu am mâncat deloc mezeluri, nu beau sucuri carbogazoase, nu consum ceva ce are mai mult de două „E-uri". E adevărat că am dezvoltat o sensibilitate care îmi spune rapid și fără echivoc, dacă o mâncare e bună sau nu.
Sigur că atunci când s-au lansat cei de la „ Batrânu' sas" mi-au atras atenția și m-am bucurat pentru o astfel de inițiativă locală. I-am gustat cu nerăbdare. Și mi s-a făcut rău. Apoi am citit eticheta și era plină de „E-uri". Sloganul firmei la momentul respectiv era „100% NATURAL". Am fost foarte dezamăgită. I-am evitat.
Cu câțiva ani în urmă, la Țârgul de Crăciun, i-am găsit la stand și mi-am luat inima în dinți și le-am spus că nu e corect să se promoveze „100%NATURAL", când produsele sunt pline de aditivi. Doamna blondă cu care vorbisem a fost extrem de agresivă, am crezut că voi pleca de acolo bătută, mai ales că mai chemase un bărbat care se răstea și el la mine. Na, de acum aveam o poveste!
I-am urmărit în timp. După aproape un an, am văzut că și-au schimbat lozinca în „100% TRADIȚIONAL". Am mai luat un produs. Aceleași „E-uri", aceeași contradicție în termeni, că doar tradițional mâncărurile nu se fac cu aditivi! Aceeași manipulare!
Au mai trecut câțiva ani, până acum, când mi-a sărit în ochi că și-au schimbat imaginea și mi-am spus „O.o.... se întâmplă ceva! Ia să vedem!”
Am mai luat un produs, pe care nu l-am mâncat, dar să pot exemplifica.
Pe lângă ingredientele firești, plus nitritul de sodiu de care nu putem scăpa, mai sunt cinci aditivi alimentari: antioxidant, gluconodeltalactoză, dextroză, enzime, monoglutamat de sodiu. Le-am căutat pe fiecare. Eu nu spun că sunt bune sau rele, puteți citi chiar dumneavoastră pe internet. Spun însă, că sunt multe alte mezeluri care nu le au! Deci se poate și mai curat!
Dar nu asta e adevărata problemă. Ci monoglutamatul de sodiu. Despre scandalul legat de acest aditiv s-au scris oceane! Am ales să citez ce au scris cei de la viataverdeviu.ro, pentru că mi s-a părut o exprimare imparțială, fără să vreau să intru neapărat în problematica nocivității acestui aditiv:”Monoglutamatul de sodiu păcălește papilele gustative și creierul, făcându-le să creadă că măncarea are un gust delicios. Fiind o excitocină, monoglutamatul dd sidiu stimulează creierul să producă cantități suplimentare de dopamină, drogul senzației de bine. Acest lucru permite producătorilor din industria alimentară să scadă calitatea și să mărească profiturile.”
Am fost foarte intrigată. Mi-am zis: „Bun! Dacă nu mai sunt 100% NATURALI, 100%TRADIȚIONALI, atunci cum se definesc acum? Am intrat pe site-ul lor, la rubrica „Despre noi" și am fost șocată.
Noile lozinci sunt:
- „DELOC TRADIȚIONAL"
- „Produse de ÎNCREDERE"
- TRADIȚIA de mâine"
- „Rețete INTERESANTE"
Și cel mai grav
- Pe clienți „i-a convins GUSTUL produselor"
- „NE ASIGURĂM CĂ PRODUSELE SUNT ÎN PRIMUL RĂND BUNE LA GUST"
Păi când tu folosești un aditiv alimentar controversat, cancerigen, interzis, care se joacă cu creierul tău și „te minte că mănânci ceva bun" și iți construiești întreaga imagine pe asta, ATUNCI TU CUM TE NUMEȘTI DE FAPT?
Disclamer: Ceea ce scriu nu e articol, nu e știre, nu reprezint pe nimeni, e strict părerea mea, Dima, consumatorul.
P.S. Știindu-le cerbicia cu care își apără imaginea, sunt convinsă că vor avea o reacție.
Disclaimer la disclamer: E dreptul omului să știe, sau, mai elegant, al consumatorului să fie informat.
P.S. 2 Sper că și-au pierdut dreptul de a folosi expresiile „100%TRADIȚIONAL", „100%NATURAL" în urma unor procese lungi și costisitoare.

Sursă foto: Dima
Toate drepturile asupra site-ului sunt rezervate 2fmagicstudio s.r.l din Sibiu. Responsabilitatea articolelor revin întrutotu autorilor. Dacă unul dintre articole credeți că încalcă o lege, vă rugăm să ne contactați pentru scoaterea acestuia de pe site. Site-ul nostru mereu va da dreptul la replică, pentru acest lucru vă rugăm să ne contactați.

2info.ro - Informația ta contează!

Powered by Pariuri
Înapoi la cuprins