Alegeri SUA - 2info.ro

Du-te la conținut

ALEGERI SUA

Joe Biden este Democrat și va deveni cel de-al 46-lea președinte al Americii după alegerile marcate de o participare vastă pe fondul pandemiei și al revoltelor sociale.
 
Biden s-a numit el însuși ca antiteza la Trumpism - și a câștigat. Biden a câștigat președinția prin obținerea Pennsylvania și a celor 20 de voturi electorale, după câteva zile de numărare a voturilor, în urma unei participări record în toată țara. Câștigul din Pennsylvania, pe care Associated Press l-a prezentat sâmbătă la ora 11.25 GMT cu 99% din voturile numărate, a dus votul colegiului electoral al lui Biden la 284, depășind cele 270 necesare pentru a câștiga Casa Albă.

După confirmarea rezultatului votului reacțiile liderilor mondiali nu au întârziat să apară: (declarații sau tweets)

„În numele Guvernului Canadei, îi felicit pe Joe Biden și Kamala Harris pentru alegerea lor ca următor președinte și vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Canada și Statele Unite se bucură de o relație extraordinară - una care este unică pe scena mondială. ”
 
„Aștept cu nerăbdare să colaborez cu președintele ales Biden, vicepreședintele ales Harris, administrația lor și Congresul Statelor Unite în timp ce abordăm împreună cele mai mari provocări ale lumii”.
PRIMUL MINISTRU CANADIAN JUSTIN TRUDEAU
 
„Aștept cu nerăbdare cooperarea viitoare cu președintele Biden. Prietenia noastră transatlantică este de neînlocuit dacă vrem să stăpânim marile provocări ale timpului nostru. ”
CANCELARUL GERMAN ANGELA MERKEL
 
„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu următoarea administrație americană. Vrem să investim în cooperarea noastră, pentru o relansare transatlantică și un New Deal. ”
MINISTRUL DE EXTERN GERMAN HEIKO MAAS
 
„Felicitări pentru Joe Biden pentru alegerea sa ca președinte al Statelor Unite și pentru Kamala Harris pentru realizarea ei istorică. ”
 
„SUA este cel mai important aliat al nostru și aștept cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape la prioritățile noastre comune, de la schimbările climatice la comerț și securitate”.
PRIMUL MINISTRU BRITANIC BORIS JOHNSON
 
„Americanii și-au ales președintele. Felicitări @JoeBiden și @KamalaHarris! Avem multe de făcut pentru a depăși provocările de astăzi. Hai să lucrăm împreuna!"
PREȘEDINTELE FRANȚEI EMMANUEL MACRON
 
Donald Trump a ajuns înapoi la Casa Albă, în urma știrii despre înfrângerea sa.
Președintele SUA, Donald Trump, s-a întors sâmbătă la Casa Albă după ce a jucat golf dimineața după ce a aflat știrea despre înfrângerea sa electorală de către Joe Biden. Coloana prezidențială a trecut aproape de Black Lives Matter Plaza, vizavi de Casa Albă, unde o mulțime mare sărbătorea înfrângerea lui Trump.
Trump, și-a petrecut dimineața la un club de golf pe care îl deține în Virginia.

Sursa:indianexpress, BBC,CNN,The Associated Press,theguardian
 
Toate drepturile asupra site-ului sunt rezervate 2fmagicstudio s.r.l din Sibiu. Responsabilitatea articolelor revin întrutotu autorilor. Dacă unul dintre articole credeți că încalcă o lege, vă rugăm să ne contactați pentru scoaterea acestuia de pe site. Site-ul nostru mereu va da dreptul la replică, pentru acest lucru vă rugăm să ne contactați.

2info.ro - Informația ta contează!

Powered by Pariuri
Înapoi la cuprins